Najlepsze sosy do ryb

Najlepsze sosy do ryb

 

  1. Sos słodko-kwaśny do Karpia:
    Gotowy sos do pieczeni (może być Winiary) połączyć z sokiem z 1 cytryny, 0,5 szklanki rodzynek, 2 łyżeczkami cukru oraz 2 kieliszkami wytrawnego białego wina. Wszystko dokładnie wymieszać i można podawać ze smakowitym Karpiem.
  2. Sos serowy do ryb smażonych:
    Do rondla wlać 1,5 szklanki śmietany, i 20dag pokruszonego sera (może być żółty lub pleśniowy co komu smakuje). Wszystko razem mieszać do zagotowania, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Sos serowy gotowy wraz z filetami z ryby usmażonymi na złoty kolor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel