Kolejny po艂贸w

wrzesie艅

ZAPRASZAMY

Zupa rybna na g艂owach z dorsza.


Gotujemy wywar z warzyw tak jak do roso艂u. Przyprawiamy li艣ciem laurowym, pieprzem i zielem angielskim wed艂ug uznania.

Kiedy warzywa b臋d膮 ju偶 si臋 robi艂y mi臋kkie wrzucamy do wywaru g艂ow臋 lub dwie z dorsza, z kt贸rych uprzednio usuwamy oczy i skrzela.

Gotujemy ok. 10-15 minut a w mi臋dzyczasie filetujemy dorsza i 艣cinamy z niego sk贸r臋. Fileta kroimy w kostk臋.

Nast臋pnie wyci膮gamy g艂owy, wrzucamy pokrojonego fileta, gotujemy pod przykryciem tak 偶eby nie wrza艂o ok. 3 minut i wy艂膮czamy ogie艅 pozostawiaj膮c jeszcze z 10 minut pod przykryciem.

Mo偶na r贸wnie偶 z warzywami gotowa膰 ziemniaki pokrojone w kostk臋 i po wyci膮gni臋ciu g艂贸w a przed wrzuceniem fileta miksujemy wszystko blenderem aby otrzyma膰 konsystencj臋 kremu.

Mo偶na r贸wnie偶 zup臋 zaprawi膰 偶贸艂tkiem z m膮k膮.

Gdyby podczas gotowania g艂贸w pojawi艂o si臋 za du偶o szum贸w, mo偶emy wrzuci膰 do gotuj膮cej si臋 zupy bia艂ko z jajka, kt贸re nam j膮 sklaruje.

Smacznego !!!

Kontakt z nami

Zapraszamy do sk艂adania zam贸wie艅 telefonicznie i mailem.

Zam贸wienia drog膮 mailow膮:

biuro@irybka.pl

Zam贸wienia drog膮 telefoniczn膮:

tel. 507聽207 930